• Default
  • Title
  • Date
  • Random

El nostre col·legi s'uneix al Projecte d'Escoles Agermanades amb el Nepal durant el curs 2009-2010. L'agermanament es fa gràcies a la col·laboració de Namlo Internacional, ONG registrada als Estats Units i que en aquell moment liderava l'ex alpinista catalana Magda Nos. El 2011 es crea Namlo Europa amb l'objectiu de recolzar, com a ONG registrada a Catalunya, els Projectes que la Magda va iniciar al Nepal fa 15 anys.    

Durant aquest temps la nostra comunitat educativa ha col·laborat amb alumnes i professors d'escoles diferents del Nepal, aportant materials pedagògics en llengua anglesa, elaborats pels mateixos alumnes del centre, enviant llibres de text i  material complementari pel seu aprenentatge, fent aportacions econòmiques per la compra de mobiliari i beques escolars, que el nostre col·legi ha recaptat realitzant diferents activitats solidàries.

Actualment Namlo Europa ha decidit iniciar un projecte en solitari: la construcció de 4 noves aules per a l'escola de Khamdenu (Shree Khamdenu Lower Secondary School). Aquesta està situada a la comunitat de Dhenung, i pertany al districte de Tanahu que es troba al sud de la carretera que uneix Katmandú i Pokhara, a uns 35 quilòmetres de la segona població. Arribar fins allà no és tan fàcil com pot semblar en un primer moment. Tot i que el viatge és incòmode, el paisatge és impressionant. L'aspecte de Dhenung és de la típica comunitat rural d'un àrea remota del Nepal.

L'escola de Khamdenu permet als infants i joves d´aquesta comunitat rebre una educació bàsica molt difícil d´aconseguir fora de la zona de la Vall de Katmandú. Les seves instal·lacions estan velles i en molt mal estat, així que els  seus habitants van demanar ajuda per construir un nou edifici que substituís l'antic, i d´aquesta manera, aconseguir  el suport del Govern Nepalès per ampliar en dos cursos l'Ensenyament dels alumnes de la zona. Durant el Curs 2013-2014 alguns alumnes del centre ja van realitzar  treballs  pels alumnes de Khamdenu: des de cartes escrites en anglès on es presenten i expliquen les seves aficions, fins llibres de lectura i jocs construïts per ells mateixos.

Aquest Projecte ens va portar a presentar i guanyar el Premi d'Educació Josep Vives i Ciurana corresponent al curs 2013-2014 i que cada any atorga l'Ajuntament de Tarragona. Els premis volen difondre  el treball que realitzen els Centres Educatius a Tarragona. En total es van presentar una trentena de treballs, dels quals va resultar premiat en la categoria de primària El Projecte d'Escoles Agermanades amb el Nepal: "Compartim el que estem aprenent" realitzat pels alumnes de 4t de primària del col·legi.

Com a activitats que realitzem anualment al col·legi destaquen el ja tradicional Ball de Gralles Solidari on participen diferents agrupacions de música tradicional i popular  de la ciutat, i  la  implicació de tots els alumnes del centre en el Mercat Solidari, amb la venda dels objectes d'artesania que els alumnes elaboren a les aules.

Al les Dominiques de Tarragona seguim treballant per continuar creant llaços d'unió, amistat i cooperació amb la comunitat de Dhenung i amb els alumnes i professors de Khamdenu. Gràcies a l'esforç i col·laboració de molta gent que ha posat el seu gra de sorra, la finalització de les obres de construcció de l'escola són ja una realitat. Sens dubte, és un projecte fascinant que combina la solidaritat i el treball en equip en una única i gran experiència per a la nostra comunitat educativa.

 

 

 

.